Tekst Analoge fotografie

Analoge fotografie is de basis van de fotografie in het algemeen. In de 19de eeuw is de basis gelegd voor hetgeen wat we nu doen met onze digitale camera. Eerst met glasplaten met een lichtgevoelige emulsie daarna de diverse soorten films. Ook de films kregen diverse gevoeligheden daardoor was men niet afhankelijk van één soort licht. Rond 1967 heb ik mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht, kleinbeeld met een 50 mm lens zonder een interne belichtsmeter van het merk pentax. later uitgebreid met een 135 mm lens, statief, tusenringen en een balg voor macro opnames. De foto’s die ik toon zijn vanaf deze periode tot heden (vanaf 2019 maak ik ook weer analoge foto’s). Ik en vele anderen gingen zelf ontwikkelen en afdrukken. Door het omzetten van analoog naar digitaal gaat veel van de foto verloren, maar het geeft wel een idee wat ik fotografeerde.

Foto, Home.

Reacties zijn gesloten.