Tekst Creatief

Creatieve fotografie

Creatieve fotografie is alles wat afwijkt van de standaard foto’s (ook dit is een vaag begrip). Vroeger voor dat er digitale camera’s bestonden werd een dubbel opname gemaakt door op een knopje te drukken en de camera te spannen. Nu stel je het in het menu in. Mijn foto’s zijn gemaakt met de mogelijkheden die de camera biedt en niet bewerkt met een fotobewerkingsprogramma.

Dubbel opnames zijn:
Ganzen met dor gras, ganzen met berkenbomen, takken met dor gras, Naaldboom met een ven, insectennest in de grond, berken met een aardenwal, insectennest, luchtbellen van veenmos.

De eerste foto scherp gesteld op de luchtbellen en de tweede foto de luchtbellen onscherp.  De tweede foto komt op de eerste te liggen en samen gevoegd.

Dit is duidelijk te zien aan de insectennest.

Beweging;
Tak bewogen door de wind, camera mee bewegen met de persoon. Zorg wel dat je voldoende ruimte hebt aan de looprichting, anders wordt er tegen een muur aangelopen.

De camera bewogen in de lengte van het riet.

Zoomen;
Een lange sluitertijd nemen zodat de tijd er is om de zoomen tijdens de opname.
Eerst de sluiter te openen en daarna gaan zoomen geeft een gedeelte van de opname dat scherp is. Als er wordt gezoomd van voor tot na de sluitertijd is het gehele beeld met lijnen naar het centrum.

Foto, Home.

Reacties zijn gesloten.